GPS avond donderdag 9 mei In de Cobra bij De Buren

GPS-Workshop OpenStreetMap

Tijdens de GPS-avond van donderdag 9 mei a.s. verzorgt Jan Willigendael een leerzame workshop over de gratis digitale kaarten van OpenStreetMap. Wil je daar aan deelnemen, zorg dan dat MapSource en/of BaseCamp op je laptop (Windows of Apple) zijn/is geïnstalleerd en neem die mee naar De Buren. En o ja, breng als het kan ook je Garmin-gps mee, inclusief aansluitkabeltje, en zorg dat alle accu’s 100% sap hebben en zo niet, zorg dan zelf voor oplader en verlengsnoer!

Hmmm… Heb je een TomTom als navigatiekastje, dan kun je die helaas thuis laten. Kaarten van OpenStreetMap werken namelijk niet op TomTom. Dit ligt niet aan OpenStreetMap. Dit komt omdat het kaartformaat van TomTom een erg goed bewaard fabrieksgeheim is vanwege de kopieerbeveiliging en OpenStreetMap is gratis shareware en dat bijt elkaar. Toch kan deelname aan de workshop ook voor TomTom-riders nuttig zijn, omdat OpenStreetMap-kaarten nou eenmaal een geweldig (extra) middel zijn om prachtroutes uit te zetten.

Verder is het aanbevolen om vooraf alvast de volgende programma’s te downloaden via www.javawa.nl: “JaVaWa GMTK” en “JaVaWa Device Manager”. De uitleg volgt tijdens de workshop.
De deelnemers krijgen  een mooi boekje als hand-out met info over OpenStreetMap.

Mocht je onverhoopt geen mogelijkheid hebben om je ict-apparatuur mee te nemen naar De Buren, dan kun je waarschijnlijk bij iemand anders aansluiten.

De workshop begint klokslag 20:00 uur en we willen iedereen beleefd verzoeken: kom een half uurtje eerder, want het installeren van apparatuur en zo neemt volgens de ervaring best wat tijd in beslag.

Alleen voor Leden! All-In-One Weekend 13-14-15 september 2019

Als grondleggers van het All-In-One weekend, konden we het niet laten en hebben wij dit jaar nog 1 keer (om het af te leren) de organisatie op ons genomen. Net als vorig jaar blijven we ook dit jaar in Nederland. Wij (Karin en Mark) hebben dit jaar alles uit de kast getrokken en geprobeerd alle vorige edities te overtreffen. Dit jaar rijden we niet naar 1 locatie, maar maken we een rondrit. We overnachten op verschillende locaties… het wordt:

een rondje IJsselmeer.

De eerste dag rijden we langs het IJsselmeer met als eindbestemming Friesland. Op sommige stukken lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. We overnachten aan het strand.
De tweede dag rijden we via de Afsluitdijk richting Noord Holland. Onder het mom “vroeger was alles beter” heeft vandaag ook hier de tijd stil gestaan. De tweede dag overnachten we midden in het centrum van Alkmaar. En omdat we allemaal zuinig zijn op onze motor, parkeren we vandaag overdekt in een afgesloten TMC-only stalling.

Met de exacte invulling van het programma zijn we nog bezig. Maar het beloofd weer een echt All-In-One weekend te worden. Wat mag je verwachten?

*3 dagen heerlijk sturen *veel gezelligheid *2 overnachtingen in een luxe hotelkamer *2x uitgebreid ontbijtbuffet *2x luxe drie gangen diner *terrasbezoek *
en een gezamenlijk uitje; wat dat wordt houden we nog even voor ons.
Door flink onderhandelen hebben we de prijs ook dit jaar weer laag kunnen houden.
€ 150,00 p.p. (op basis van een 2 pers. kamer)
Er zijn beperkt 1 persoonskamers aanwezig, (tegen meerprijs)

Wil jij editie 2019 niet missen, schrijf je dan nu in (inschrijving sluit 12 mei 2019).

Het aantal plaatsen is echt beperkt,…vol is vol!

 

Website Design Company in BangladeshHigh Risk Solutions Merchant Account Services