Zomertoer zondag 8 augustus

De zomerperiode is aangebroken dus tijd voor onze zomertoer. Deze rijden we op zondag 8 augustus. Ondanks dat corona weer wat oplaait, hebben we gekozen voor een route die hoofdzakelijk door Duitsland loopt vanwege de mooie motorwegen. Mocht de coronasituatie het niet toelaten, dan zullen we kort voor de zomertoerdag een route door Nederland aanbieden.

De route kent de nodige afwisseling over kleine weggetjes maar bevat ook snelle delen door Duitsland waar je meters kunt maken met het nodige bochtenwerk.

We starten bij de Het Muldershuis bij de Mallumse watermolen in Eibergen, Mallumse Molenweg 114, 7152 AV, waar je namens onze club koffie met wat lekkers krijgt aangeboden. Ontvangst is tussen 10 en 11 uur.

De tocht gaat via leuke weggetjes in de Achterhoek en vervolgens bij Hemden de grens over. Op ongeveer 64 kilometer vanaf het beginpunt komen we langs Café Waldsee, Wertherbrucher Strasse 16, een mooi tussenstop voor koffie midden in het groen. Let wel dat ze om 13:00 uur sluiten.

Van daaruit rijden we richting de Rijn waar we een aantal leuke dijkweggetjes meepikken.

Op ongeveer 97 km op de route komen we langs Thunderbike in Hamminkeln, Güterstrasse 5, een must-see voor wie van Harleys en dan met name customs houdt. Je vindt daar een bonte en spectaculaire verzameling aan custom bikes, voor een impressie, zie https://www.thunderbike.com/

De showroom is van 11 tot 16 geopend (geen verkoop).

Meteen daarnaast is een top lunch locatie voor bikers: https://www.thunderbike-roadhouse.de/

In het weekend en bij mooi weer is het hier erg druk en is reserveren (voor binnen en voor de veranda) een must (tel 0049 2852 677799 of online). Op het buitenterras kun je zonder reserveren terecht, zolang er plaats is uiteraard.

De route terug loopt via rustige wegen waar je tempo kunt maken via Oeding en Vreden naar ons thuishonk in Boekelo.

Totale afstand is 176 km. Denk aan een mondkapje voor Duitsland.

Graag tot zondag 8 augustus tussen 10 en 11 bij Het Muldershuis!

Klaas en Rudi.

Download route: zomertoer

Wij wensen jullie een leuke toer, en hopelijk met mooi weer.

Alleen voor leden! All in One weekend 3 t/m 5 september 2021

All-in-One 2021 – Luxemburg

Met de toenemende vrijheid komt het AiO weekend zonder aanvullende maatregelen in beeld. Wij gaan er in ieder geval vanuit dat we in september weer gewoon met de brommert weg kunnen.
De bestemming hebben we al gevonden.  Zoals je ziet gaan we naar Luxemburg. Om precies te zijn naar hotel Pérékop in Berdorf (bij Echternach). Vandaar uit rijden we op zaterdag een mooie route dwars door dit kleine hertogdom maar ook door een fraai stuk Noord Frankrijk.

Ook de heen route op vrijdag en de terug route op zondag worden heel mooi. We rijden hele mooie stukken door Limburg, België en Luxemburg binnendoor en wisselen dat af met stukjes autosnelweg omwille van tijd/afstand.

Inmiddels hebben 22 leden zich aangemeld.
Ook jij kunt je nog aanmelden.
Dat kan bij Wim Lieven voorzitter@twentsemotorclub.nl

Graag tot ziens,
Groet, Peter Goossens en Wim Lieven

Nog even de basisgegevens:

Datum: 3 – 4 – 5 september 2021

Kosten ca. € 150,- pp.

Er is ruimte voor ca. 30 deelnemers, al is dat ook afhankelijk van het aantal mensen dat bereid is een kamer te delen in deze bijzondere tijden.

Coronamaatregelen

Beste leden van de TMC en alle andere motorrijders,

Voorlopig zijn bijna alle coronamaatregelen opgeheven, behalve de anderhalve meter afstand wordt nog gehandhaafd. En dat is met motorrijden natuurlijk geen probleem. We mogen weer naar het café/restaurant en op het terras, dus ook een pauzestop in de route is ook weer mogelijk. We hebben ondertussen de Donder4daagse ritjes alweer gehad en die zijn weer goed bezocht. Het volgende evenement dat op de rol staat is de zomertour op zondag 8 augustus.  Ben je dan niet op vakantie, zet deze dan in je agenda. De info hierover staat elders op de website en de leden ontvangen uiteraard de rit weer in de mail. Ondertussen is Nederland wel weer op ROOD gezet, maar dit moet geen probleem zijn om een rit te kunnen rijden, houd je hierbij wel aan de gestelde maatregelen, ook voor het buitenland. Kijk voor info op de website: Coronaregels voor reizen en vakantie | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl