Lenterit 2023

De Lenterit wordt dit jaar op 2 april verreden en we vertrekken zoals gebruikelijk bij “De Buren”.

We hebben er een molentocht van gemaakt. (Je moet toch iets verzinnen.) We vertrekken richting Usselo en passeren de “Wissinks Möll”, een stenderkast molen die daar ooit is opgebouwd, maar omdat hij daar niet zo mooi stond werd hij verplaatst naar het Buurserzand. En daar zag niemand hem meer. In de jaren 60 kreeg hij ook nog een blikseminslag te verduren en liep daarbij aardig wat brandschade op. Hij is toen geheel gedemonteerd en opnieuw opgebouwd op de plek waar hij nu staat.  We gaan verder en we komen in Lonneker langs de “Lonneker Molen” die een aantal jaren geleden het onderwerp was van een heuse dorpsrel. De groep molenliefhebbers wilde wat meer wind vangen en vroeg een kapvergunning aan om een flink aantal eiken te mogen vellen, want die stonden in de weg. Daar kwamen weer een groep natuurliefhebbers tegen in het verweer en die ruzie liep nogal flink op totdat zelfs in een nacht de molen in brand stond en de rieten bekleding flink werd beschadigd. Onderzoek wees uit dat het blikseminslag was geweest, alleen kon niemand zich herinneren dat er onweer was geweest. We gaan verder richting Denekamp en komen langs de watermolen van Singraven. We gaan naar Ootmarsum en komen daar langs de “Molen van Oude Hengel”, evenals de watermolen van Singraven bedoeld voor het zagen van hout. Als we verder rijden komen we door Groot Agelo. Bedenk dan dat Klein Agelo ook nog bestaat. Als we verder gaan komen we langs Fleringen en passeren daar de molen. We rijden hier op het oude circuit van Tubbergen. Rijders die nog net zo jong zijn als uw uitzetter zullen zich dat nog herinneren. Het is trouwens maar een klein stukje want we gaan richting Geesteren en vlak bij de rotonde passeren we de Geesterse Molen. We gaan verder door Adorp en Wierden richting Rijssen. Als we daar bijna zijn komen we door Notter en de wat oudere rijders kennen dat misschien nog als de plek waar vroeger Waypoint is begonnen met de verkoop van navigatie apparatuur vanuit de ouderlijke boerderij. Over ondernemerschap gesproken. Als we rechts af gaan richting Rijssen zien we recht voor ons de molen van Rijssen staan. We komen er net niet niet langs, want hij staat aan een doodlopende weg. We rijden nu een stukje min of meer parallel langs de A-1 en komen dan op het pauzepunt en daar zijn we zover ik weet nog niet eerder geweest. Je zou het direct niet zeggen, maar maar van oudsher is het ook een maalderij,(het meest rechtse gebouw)  alleen niet door wind- of waterkracht aangedreven maar door een machine.

Als je nu op je teller kijkt, heb je al 136 km gereden. Dat is schrikken. Maar maak je geen zorgen, de terugweg is aangepaste lengte. Als we dan weer opstappen rijden we in één keer door naar Markelo en passeren daar de molen van Buursink. We verlaten Markelo en gaan naar Diepenheim en komen langs de watermolen Den Haller. We gaan eigenlijk rechtdoor, maar om toch langs de molen te gaan gaan we eerst linksaf, maken een rondje en vervolgen onze weg. Daar vlakbij ligt overigens ook nog een landbouwmuseum. Het is weer een leerzame dag. We gaan nog even door Gelselaar, hoewel ze geen molen hebben, is het altijd even leuk om door te rijden. In Geesteren (dit keer dus in Gelderland) hebben ze ook een molen en we komen er langs. In Borculo hebben ze ook een mooie watermolen (De stenen tafel) maar ze waren er met de wegen bezig en ik kon niet goed inschatten of ze op tijd klaar zijn. Dat laten we dus maar. We gaan verder naar Eibergen. Daar hebben ze de Mallumse molen maar die zullen we niet zien, want we komen er niet langs. Beetje flauw? Valt mee, ook deze ligt aan een doodlopend weggetje. We rijden nog even langs Neede en komen langs de molen die het clubhuis is van de Needse motorclub. Deze club was vooral bekend om hun supertoertochten die net voor Hemelvaart uitkwamen met een lengte van 1000 à 1500 km. Prachtige ritten. Als we verdere gaan komen we langs St. Isidorishoeve en bij een paar boerderijen zie je ook een molen. Weliswaar een moderne en bedoeld om elektriciteit op te wekken, maar toch….Het zijn molens. Het wordt tijd om het eindpunt op te zoeken en dat doen we via Rietmolen, St-Isidorishoeve en Beckum.

We hopen op mooi weer en veel plezier.

Gerrit Mannebeek

 

Vakantietoer Twentse Motor Club 2023

Beste motorvrienden en -vriendinnen,

wij organiseren een meerdaagse vakantietoer naar het mooie Franse gebied de Elzas.

Het betreft een 5-daagse toer van 17 t/m 21 mei met 4 overnachtingen en voor maximaal 12 personen.
Wij hebben 6x een 2-persoonskamers gereserveerd inclusief een goed ontbijt.

Wij gaan naar hotel d’Alsace, 16 Rue Vauban 67160 Wissembourg Frankrijk (tel. 0033-388949843).

www.hotel-alsace.fr

17 mei

Verzamelen bij Mc Donald’s in Doetinchem (Ettenseweg 1, 7004 GX) tegen ca. 8:30 uur.
Vertrekken tussen ca. 08:45 en 9:00 uur. Wij delen niemand in. Eenieder is er uiteraard vrij in, in een groepje of op eigen gelegenheid te rijden.

Vanwege de naar ons hotel te rijden afstand (zo’n 480 km) ontkomen we er helaas niet aan om ook (flinke) delen snelweg in de route op te nemen. In totaal zo’n 270 km. Waarvan de eerste 200 km in het eerste deel van de route. Grofweg van Doetinchem tot Blankenheim in de Eifel. Alle grote steden (Ruhrgebied) omrijden we dus via de snelweg.
Vanaf Blankenheim zakken we verder af via wegen binnendoor en nog 2 stukjes snelweg van respectievelijk 40 en 30 km.
In het hotel kunnen we tussen 15:00 en 21:00 uur inchecken.

18 t/m 20 mei

Voor iedere dag is er een korte en lange route beschikbaar. Korte routes ca. 200-250 km. De lange routes zijn zo’n 100 km langer. Voor ieder wat wils dus. Heb je een dag geen zin om te rijden? Ook prima, je mag natuurlijk ook jezelf daar vermaken in de omgeving en er is daar genoeg te zien en te doen (wel zelf even oriënteren!). Er is geen gezamenlijke activiteit ingepland.

De laatste avond voor vertrek (20 mei) willen wij gezamenlijk wat gaan eten en drinken in het hotel of bij een restaurant in de buurt. Dit is bij de prijs inbegrepen.

21 mei

Tja, helaas zit het er dan weer op en gaan we na ons ontbijt weer huiswaarts. Wij verwachten tegen ca. 9:00 uur te vertrekken. Ook nu zit er weer een flink deel snelweg in. Grofweg bestaat de terugweg uit 3 delen. Het eerste deel van zo’n 140 km gaat binnendoor tot aan Bingen. Daar gaan we de veerpont op en steken de Rijn over naar Rüdesheim. Vandaar gaat het verder noordwaarts langs de Rijn tot aan de A3, zo’n 90 km. Het laatste deel is ongeveer 210 km snelweg. Die eindigt op Autobanh Rastplatz Averbeck op de A31 ter hoogte van Heek. Van daaruit kun je zelf de route naar huis bepalen. Wil je rechtstreeks vanuit het hotel naar huis dan ben je daar natuurlijk vrij in.

De kosten voor de Vakantietoer Elzas 2023 zoals hierboven beschreven bedragen € 250,–/pp.

Inschrijven kan van 15 februari tot 16 april 2023 via de website van de TMC. Een inschrijving is pas definitief als het volledige bedrag op de bankrekening van de TMC is bijgeschreven onder vermelding van VT2023 Elzas en het aantal deelnemers. Je krijg een bevestiging als je inschrijving definitief is. Er geldt: Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Tot een maximum van 12 deelnemers. Daarboven wordt een reservelijst aangehouden. Indien een deelnemer annuleert worden de leden op de reservelijst geïnformeerd dat er een plek vrij is gekomen. Hier geldt dan ook weer wie het eerst komt, het eerst maalt en dat de inschrijving pas definitief is als het volledige bedrag aan de TMC is betaald.

LET OP:
Annuleren kan tot 23 april 2023. Daarna annuleren betekent dat het volledige bedrag verschuldigd blijft. Je dient in dat geval dus zelf een (goede) annuleringsverzekering te hebben cq af te sluiten. Een deelnemer die heeft geannuleerd vóór 23 april 2023 ontvangt zijn geld terug. Een lid op de reservelijst neemt zijn of haar plaats in na volledige betaling.

Een deelnemer die heeft geannuleerd op of na 23 april ontvangt zijn geld niet terug. Een lid op de reservelijst kan zijn of haar plaats innemen. Echter moet het lid dat heeft geannuleerd zelf met de plaatsvervanger regelen dat de plaatsvervanger hem of haar betaalt. Het is in voorkomend geval verstandig dat de deelnemer die heeft geannuleerd ons daarover informeert.

Deelnemers ontvangen de routes (VT2023.gpx met tracks en routes) ongeveer een week voor vertrek. Alle routes en tracks zijn gemaakt met de TMC-instellingen.

Wij hopen op een enthousiaste deelname en gaan er samen een mooie en gezellige vakantietoer van maken!

Met vriendelijke groet,

Ronald Heij
Rinus Holland

All-in-One 8-9-10 september 2023

Voor de meesten onder ons nog even geduld… Maart, April, dan begint het weer te kriebelen en dan
halen we onze trots weer uit de schuur en stappen we op. Vanaf dat moment organiseren we als
TMC ook weer de nodige ritten en evenementen. Met als jaarlijks hoogtepunt het All-in-One
weekend! Editie 2023 belooft een topper te worden… Wij als organisatie durven wel te zeggen dat
deze editie de boeken in zal gaan als eentje om nooit te vergeten. De locatie, het evenement, de
routes, alles klopt gewoon.

Waar we precies naar toe gaan, dat laten we nog even in het midden. Het hotel is al geboekt, net als
het evenement. Veel willen we daar nog niet over zeggen, behalve dat je het zeker niet wilt missen!

Wat betreft het hotel. Dit historische hotel ligt midden in het oude centrum van de stad. De kamers
zijn keurig (we zijn al wezen kijken), het heeft een prima keuken en (niet onbelangrijk) een groot
terras en een gezellige bar. Natuurlijk hebben we ook aan onze motoren gedacht, er is ruim
voldoende parkeerplek (deels overdekt en afgesloten in een grote garage).

Wat betreft het evenement, dat is kenmerkend voor de streek en voor iedere deelnemer
toegankelijk. Je kunt actief deelnemen, maar heb je geen zin, dan is passief genieten ook prima. Wij
kunnen je bij deze alvast beloven dat het in ieder geval genieten wordt met een grote G.

De routes zijn zo goed als klaar; we moeten alleen nog narijden, de dagafstanden zij niet enorm en
ook voor de minder ervaren rijders goed te doen. Zo blijft er ook voldoende tijd over voor het zo
belangrijke terrasje en gezelligheid.

Het exacte programma volgt in op later tijdstip na inschrijving en de routes ontvang je in de week
voorafgaand aan het All-in-One weekend.

Om zoveel mogelijk leden te laten deelnemen hebben we gekozen voor alleen 2-persoonskamers.
Gedeelde kamers hebben natuurlijk wel 2-eenpersoons bedden. Eenpersoonskamers zou het aantal
deelnemers te veel beperken. Hat aantal plaatsen is beperkt en vol = vol.

Ook wij ontkomen (ondanks een grotere clubbijdrage) niet aan een kleine prijsverhoging.
De deelnamekosten bedragen € 175,00 p.p. voor het hele weekend.
Wat mag je verwachten voor die prijs:
• Drie dagen genieten en plezier
• Start met koffie en gebak
• Keurig hotel met nette kamers
• 2 keer heerlijk ontbijtbuffet
• 3 keer lekker diner
• Deelname aan het evenement
• Fantastische routes
• 3 dagen vakantiegevoel
• Heel veel gezelligheid!!!

Zoals altijd zijn brandstof voor de motor en jezelf voor eigen rekening.

Inschrijven kan tot 1 mei 2023 via de link op de website. Vol=Vol

Groetjes,
Pascal en Ellen, Mark en Karin

Inschrijven kan hier

Website Design Company in BangladeshHigh Risk Solutions Merchant Account Services