Alternatieve (Moos)rit

Einde oefening

Al is de motor nog zo snel, corona achterhaalt hem wel. Dat is helaas de essentie van dit bericht.
Met onze mail van 26 september,  “Uitwijk manoeuvre”, meldden we dat we toch een mogelijkheid hadden gevonden om de resterende evenementen door te laten gaan, door uit te wijken van de Buren naar Evers in Haaksbergen.
Maar met de persconferentie van vorige week dinsdag wordt alles weer anders. Het is verboden evenementen te organiseren. En daardoor hebben we als bestuur moeten besluiten om de Moosrit dit jaar niet door te laten gaan.
In eerste instantie hadden Jan Willigendael en Gerrit Mannebeek een route via Duitsland uitgezet. Met stoom en kokend water hebben zij vervolgens nog een rit door Nederland gemaakt omdat Duitsland niet meer mocht. De rit door Duitsland bewaren we voor volgend jaar. De rit door Nederland tref je aan als bijlage bij deze mail. Veel plezier daarmee.

Alternatieve (moos)rit:
We hebben een nieuwe route uitgezet (voor diegene die nieuwsgierig is naar de oorspronkelijke route: volgend jaar meerijden en dan zie je het vanzelf) die in Nederland blijft en die is toch wat anders dan gebruikelijk. De corona regels zijn nog verder aangepast en alle restaurants zijn inmiddels gesloten. Neem een zelf gemaakt lunch pakketje en wat drinken mee, of bij een benzinestation een koffie to go ofzo. Het moet niet gekker worden, bankjes genoeg.
Op de algemene vergadering waren enkele rijders die wel graag een wat grotere afstand zouden willen rijden. Die wens hebben we ook vervuld. We hebben dus zoals gebruikelijk 2 afstanden: van start naar pauzepunt en van pauzepunt naar eindpunt. Dit keer is het wisselen geblazen in Ootmarsum, maar daar kun je kiezen uit 2 afstanden naar het eindpunt; een “normale” lengte en een die 50 km langer is.
We hopen dat deze vorm van (moos)rit bevalt en dat het een mooie dag wordt.
Jan Willigendael en Gerrit Mannebeek

Download: Alternatieve Moosrit 2020

Voor wat betreft de rest van de evenementen dit jaar:

• Zoals eerder aangekondigd verbouwen we de ALV tot een schriftelijke ALV. De informatie krijgen jullie rond 12 november.

• De clubavond van 10 december is nog hoogst onzeker. Het bloemschikken gaat in ieder geval niet door. De avond zelf is afhankelijk van de dan geldende regels.

• Wat voor de clubavond geldt is ook van toepassing op de Nieuwjaarsreceptie: we weten nog niet of we deze kunnen/willen laten doorgaan. De 1,5 mtr regel blijkt nog niet in ieders systeem aanwezig…

Hou dus in ieder geval je mail en de website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.
Het weer is de komende tijd nog best redelijk dus wellicht kun je in kleiner gezelschap nog wat toeren. Dat kan en mag in ieder geval.

In afwachting van betere (motor)tijden.

Bedankt en tot ziens.

Namens het bestuur van de Twentse Motor Club,
Wim Lieven.

Clubavond (kerstborrel) 10 december (onder voorbehoud)

Mochten de maatregelen voor Corona iets versoepelen en de horeca zou weer open mogen willen we wel proberen om de clubavond (kerstborrel) door te laten gaan. Dit alles natuurlijk onder voorbehoud… Helaas gaat het bloemschikken/kerststukje maken niet door.