GPS avond donderdag 9 mei In de Cobra bij De Buren

GPS-Workshop OpenStreetMap

Tijdens de GPS-avond van donderdag 9 mei a.s. verzorgt Jan Willigendael een leerzame workshop over de gratis digitale kaarten van OpenStreetMap. Wil je daar aan deelnemen, zorg dan dat MapSource en/of BaseCamp op je laptop (Windows of Apple) zijn/is geïnstalleerd en neem die mee naar De Buren. En o ja, breng als het kan ook je Garmin-gps mee, inclusief aansluitkabeltje, en zorg dat alle accu’s 100% sap hebben en zo niet, zorg dan zelf voor oplader en verlengsnoer!

Hmmm… Heb je een TomTom als navigatiekastje, dan kun je die helaas thuis laten. Kaarten van OpenStreetMap werken namelijk niet op TomTom. Dit ligt niet aan OpenStreetMap. Dit komt omdat het kaartformaat van TomTom een erg goed bewaard fabrieksgeheim is vanwege de kopieerbeveiliging en OpenStreetMap is gratis shareware en dat bijt elkaar. Toch kan deelname aan de workshop ook voor TomTom-riders nuttig zijn, omdat OpenStreetMap-kaarten nou eenmaal een geweldig (extra) middel zijn om prachtroutes uit te zetten.

Verder is het aanbevolen om vooraf alvast de volgende programma’s te downloaden via www.javawa.nl: “JaVaWa GMTK” en “JaVaWa Device Manager”. De uitleg volgt tijdens de workshop.
De deelnemers krijgen  een mooi boekje als hand-out met info over OpenStreetMap.

Mocht je onverhoopt geen mogelijkheid hebben om je ict-apparatuur mee te nemen naar De Buren, dan kun je waarschijnlijk bij iemand anders aansluiten.

De workshop begint klokslag 20:00 uur en we willen iedereen beleefd verzoeken: kom een half uurtje eerder, want het installeren van apparatuur en zo neemt volgens de ervaring best wat tijd in beslag.

Vrienden van Evenementen
'
Meirit zaterdag 4 mei Meer informatie Inschrijven
'
GPS avond donderdag 9 mei In de Cobra bij De Buren Meer informatie Inschrijven
'
Alleen voor Leden! All-In-One Weekend 13-14-15 september 2019 Meer informatie Inschrijven
Website Design Company in BangladeshHigh Risk Solutions Merchant Account Services