Afgelast: KNMV lenterit zondag 5 april

I.v.m. het Coranavirus gaat de lenterit niet door!

Omdat we dit jaar samen rijden met de motorclub Haaksbergen, vertrekken we dit jaar NIET bij “de Buren” maar bij restaurant Evers, Hengelosestraat 49 in Haaksbergen.
We gaan dit jaar in noordelijke richting en dan gaan we langs de grens via Denekamp en door Breklenkamp Duitsland in.
Om niet te veel van de mensheid te vervreemden gaan we af en toe gewoon door een bebouwde kom. Het moet niet gekker worden.
We zien een verdwaalde Ja-knikker, gaan over boerenerven met mooie rietgedekte gebouwen en dan via een vrij smalle grensovergang (een zijspan moet erdoor kunnen en kan anders om de steen heen rijden) Drenthe in en landen in Nieuw-Schoonebeek. Dat doet al aan olie denken en we rijden verder naar het centrum van de oliewinning in Nederland n.l. Schoonebeek.
We gaan daar lunchen bij Café-Restaurant-Cafetaria “De Buur’n”.
Net als ons eigen stamcafé dus, maar dan in het dialect. Een grote Ja-knkikker waakt over de motoren.
Voor de liefhebbers is er een extra route uitgezet van 54 km. Deze is gedeeltelijk overgenomen van een oude route van de lokale motorclub en is niet nagereden.
Veel problemen kan het niet opleveren.
Aan het eind van dit extra stukje sta je al op de terugweg en je kunt dus zo overgaan naar deel 2.
Het zal opvallen dat we in Duitsland vrij lange, vlot te rijden wegen volgen.
Dat komt omdat het “Coevorden-Picardikanaal en later de rivier de Vecht ons in de weg zit.
Alle kleinere weggetjes lopen n.l. dood voor het water en bruggetjes zijn kennelijk erg duur, want ze komen maar sporadisch voor.

Omdat we via een erg smalle overgang weer naar Nederland gaan (hier kan geen zijspan door) zijn er 2 routes met een heel klein verschil.
De gewone deel 2 gaat via deze overgang en de zijspannen hebben een aparte route die geheel samengaat met de solo’s en alleen bij de overgang een kleine omweg maakt. Uiteraard is deze route dus ook prima voor de solo’s te rijden.
Via, via gaan we weer naar ons vertrouwde Twente en eindigen zoals gebruikelijk bij “De Buren”.

Veel rijplezier.

Leden krijgen de route gratis in de mail, niet-leden kunnen de route voor € 6,- bestellen via de knop INSCHRIJVEN. De route is ca. 6 dagen van te voren beschikbaar.

Afgelast: Clubavond + pubquiz donderdag 9 april Meer informatie Inschrijven
All in One Weekend 4,5 en 6 september Meer informatie Inschrijven