KNMV Moosrit zondag 7 november

Moosrit 2021

Vanuit Boekelo sluipt de route op landelijke wijze tussen de stadsbebouwing van Hengelo en Enschede naar de grensstad Gronau en vervolgens verder Duitsland in. Via smalle landelijke wegen, gaat het via de voet van de stuwwal van Bad Bentheim noordoostelijk, richting het Emsland en vanaf hier wordt het traject afgewisseld met enkele bredere doorgaande stukken. Tijdens het eerste deel van de tocht steken we de rivieren de Vecht en de Ems over.

De officiële tussenstop van de tocht, na ongeveer 100 km, is gepland bij Café en Restaurant “Zur Schleuse – Venhaus” in Spelle, maar door de steeds veranderende coronavoorschriften zou het zomaar kunnen dat niet iedereen er tegelijkertijd terecht kan. Geen nood; verderop in deel twee van de route is eventueel méér gelegenheid voor een pauze en er zijn onderweg nog diverse picknickplaatsjes.

Op de terugweg verlaten we Landkreis Emsland en verloopt de route in zuidwestelijke richting over gevarieerde wegen van het prachtige Landkreis Borken terug naar Boekelo, waar een goed bord moos op ons staat te wachten.

Maar let op: deel twee van deze editie van de Moosrit wordt echter aangeboden in twee afstanden: 100 of 150 km. Voor wie dus een uurtje langer wil genieten van het herfstlandschap, is een extra lus van 50 km ingelast. Kies je voor deze langere afstand (routes 2a en 2b = twee maal 75 km) dan vind je enigszins halverwege nog enige mooie horecagelegenheden voor een pauze (overigens niet door TMC geautoriseerd).

De route is natuurlijk helemaal gecontroleerd en het enige puntje dat moeilijk zou kunnen worden is de oversteek van de Haaksbergerstraat. Maar dat is helemaal op het eind en tot nu toe ziet het er naar uit dat dat goed komt.

We wensen jullie een plezierige rit met mooi weer.

Jan Willigendael
Gerrit Mannebeek

Vrienden van Evenementen
'
Club- en dartavond 14 oktober Meer informatie Inschrijven
'
KNMV Moosrit zondag 7 november Meer informatie Inschrijven
'
Coronamaatregelen Meer informatie Inschrijven
Website Design Company in BangladeshHigh Risk Solutions Merchant Account Services