Meirit zaterdag 26 mei

Hallo 2wielers TMC,

We starten dit jaar bij Peter Kok, Handelsstraat 15 te Haaksbergen. De koffie is om 10.00 uur klaar!

In de meirit verkennen we een stukje van het `net over de grens`.

Via de Liesner Wald volgen we brede straten met mooie lange bochten richting Coesfeld. Wel maken we met opzet een grote bocht om Coesfeld.
Hier hebben we wat wegen met heuvels en mooie uitzichten. Aan de rechterkant is een oud Benediktinerklooster te zien.
Wel is de weg hier wat minder, maar het uitzicht en de hellingen verzachten de pijn. Wat rechts- en links weggetjes door de velden brengen ons in LETTE.

In Lette is een eiscafe`LETTE(alter Kirchplats,9).

Echt een stop waard. Ze zijn op de hoogte dat we komen (niet gereserveerd). Koffie en spaghetti-eis kan enkel contant afgerekend worden.

Als we doorrijden komen we door MariaVeen. Hier vinden we een Waldvogelpark, maar daar komen we niet voor toch? In Reken komen we langs een tankstation (Bahnhofstrasse 33a Reken).
We zijn er nog niet. Via wat gemoedelijke dorpjes gaan wij naar Raesfeld. Vlak voor Raesfeld komen we Adelheid tegen. Dit is een groot asperge-aanbouw met eetgelegenheid (wederom hebben we niet gereserveerd, maar raden het wel aan). Als we doorrijden komen we in het centrum van Raesfeld. Hier staat een oud waterkasteel. Hier is in de laatste jaren een school uit ontstaan. Er omheen bevinden zich wat restaurants en winkeltjes. (voor diegene die geen trek in asperges hebben )
Maar op de bikertoer kan ook, want een stuk doorrijden brengt ons bij het eindpunt van route 1, Svens Bikers Farm (Marbecker strasse 80. Borken).
Een broodje worst is te doen, maar het wordt in het weekend best goed bezocht door motorrijders en kan de wachttijd van het eten oplopen.

De heenweg was best lang en de buik is vol, maar we gaan niet snel naar huis. Het tweede deel van de route is wel aanzienlijk korter en omdat er wat 100 km wegen inzitten gaat die best lekker vlot. Voor diegene die tijd hebben en van de route daar willen genieten, is er een route deel 2-1. Hier kunnen jullie dus uit kiezen.
Als jullie de buik nog niet vol hebben een laatste aanrader.
Birkenhoff Sudlohn (Eschstrasse 28)
Wat een culinair uitstapje. Peter en ik houden best van lekker. Voor de motoren en voor de bestuurders wensen wij veel plezier.
Kom goed gevoed en veilig over.

Peter en Yvonne

Vrienden van Evenementen
'
Meirit zaterdag 26 mei Meer informatie Inschrijven
'
TMC mannendag zaterdag 2 juni Meer informatie Inschrijven
'
Ladiesday zaterdag 2 juni Meer informatie Inschrijven
High Risk Merchant Account