Zomertoer zondag 8 augustus

De zomerperiode is aangebroken dus tijd voor onze zomertoer. Deze rijden we op zondag 8 augustus. Ondanks dat corona weer wat oplaait, hebben we gekozen voor een route die hoofdzakelijk door Duitsland loopt vanwege de mooie motorwegen. Mocht de coronasituatie het niet toelaten, dan zullen we kort voor de zomertoerdag een route door Nederland aanbieden.

De route kent de nodige afwisseling over kleine weggetjes maar bevat ook snelle delen door Duitsland waar je meters kunt maken met het nodige bochtenwerk.

We starten bij de Het Muldershuis bij de Mallumse watermolen in Eibergen, Mallumse Molenweg 114, 7152 AV, waar je namens onze club koffie met wat lekkers krijgt aangeboden. Ontvangst is tussen 10 en 11 uur.

De tocht gaat via leuke weggetjes in de Achterhoek en vervolgens bij Hemden de grens over. Op ongeveer 64 kilometer vanaf het beginpunt komen we langs Café Waldsee, Wertherbrucher Strasse 16, een mooi tussenstop voor koffie midden in het groen. Let wel dat ze om 13:00 uur sluiten.

Van daaruit rijden we richting de Rijn waar we een aantal leuke dijkweggetjes meepikken.

Op ongeveer 97 km op de route komen we langs Thunderbike in Hamminkeln, Güterstrasse 5, een must-see voor wie van Harleys en dan met name customs houdt. Je vindt daar een bonte en spectaculaire verzameling aan custom bikes, voor een impressie, zie https://www.thunderbike.com/

De showroom is van 11 tot 16 geopend (geen verkoop).

Meteen daarnaast is een top lunch locatie voor bikers: https://www.thunderbike-roadhouse.de/

In het weekend en bij mooi weer is het hier erg druk en is reserveren (voor binnen en voor de veranda) een must (tel 0049 2852 677799 of online). Op het buitenterras kun je zonder reserveren terecht, zolang er plaats is uiteraard.

De route terug loopt via rustige wegen waar je tempo kunt maken via Oeding en Vreden naar ons thuishonk in Boekelo.

Totale afstand is 176 km. Denk aan een mondkapje voor Duitsland.

Graag tot zondag 8 augustus tussen 10 en 11 bij Het Muldershuis!

Klaas en Rudi.

Download route: zomertoer

Wij wensen jullie een leuke toer, en hopelijk met mooi weer.

Zomertoer zondag 8 augustus Meer informatie Inschrijven
Alleen voor leden! All in One weekend 3 t/m 5 september 2021 Meer informatie Inschrijven
Coronamaatregelen Meer informatie Inschrijven