Archief

De leden van de Twentse Motor Club maken en rijden prachtige routes. Hieronder vind je een kleine greep uit ons archief van 2 jaar geleden. Je kunt een route kosteloos downloaden door op de routenaam te klikken. Denk er wel aan dat er wijzigingen en/of opbrekingen aan wegen kunnen zijn en dat je daardoor van de route moet afwijken. De TMC is hiervoor niet aansprakelijk!

Lenterit 2017

De eerste rit van het nieuwe jaar. Omdat het voor velen de eerste rit na de winterstop is hebben we bij het uitzetten hier wat rekening mee gehouden. Geen kruipdoor,sluipdoor-weggetjes, maar gewoon heerlijke stuurwegen om het vertrouwde motorgevoel weer te krijgen.

Na de start vertrekken we richting Haaksbergen, om daar voor de rest van de dag de doorgaande provinciale weg achter ons te laten. Via Gelselaar en Almen sturen we richting Zutphen. Wanneer we in Zutphen aankomen zijn we ruim een uurtje onderweg. Trek in een kop koffie?… keuze genoeg.

Na een eventuele pauze steken we de IJssel over en rijden via Oeken en Klarenbeek langs vliegveld Teuge de dijk op richting Olst. We zijn nu ongeveer 2,5 uur onderweg, tijd om ook aan de inwendige mens te denken, einde van het eerste deel, … pauze.

Na de lunch stappen we weer op en rijden nog even een lekker stukje over de dijk richting Wijhe. In Wijhe steken we met het pontje de IJssel weer over en zetten we koers richting Elshof. Via Luttenberg rijden we door een stukje natuurschoon richting Hellendoorn, om uiteindelijk via Ypelo en Delden te eindigen waar we vanmorgen ook zijn gestart, “de Buren” in Boekelo.

Zomerrit 2017

De route is circa 160 km lang, en voert ons langs bekende en minder bekende plaatsen door het zeer afwisselende Twentse landschap. Door dorpjes, langs buitenhuizen en landerijen, grotere wegen, bochten, klinkerweggetjes …. Zowel tourders, cruisers, all-roaders en racers komen aan hun trekken. Onderweg zijn er diverse mogelijkheden voor een kop koffie of lunch.

Herfstrit 2017

Op zondag 1 oktober rijden we weer onze jaarlijkse Herfstrit. Dat doet ook MC Hamac uit Harfsen terwijl MC Nieuwleusen op deze dag de 37e Viersprongtocht organiseert.
Onder het motto “hoe meer (motor)zielen hoe meer vreugd” hebben de drie clubs besloten de koppen bij elkaar te steken door van de drie ritten één rit te maken.

Wij rijden van Boekelo naar Nieuwleusen), vandaar naar Harfsen en dan weer terug naar Boekelo. Elke club neemt dus ongeveer een derde deel van de route voor haar rekening. Onderweg bezoeken we daarbij elkaars clubhuis.

herfstrit 2017

Moosrit 2017

Traditiegetrouw gaan we dit jaar weer richting Duitsland. Eindpunt is Isendorf; dat ligt ten noorden van Emsdetten.  Weliswaar is het landschap net over de grens bij Enschede niet vergelijkbaar met het Schwarzwald, het Teutoburgerwald of de Beierse Alpen maar er zijn toch nog heel wat mooie wegen te vinden. En een deel daarvan zit dus in deze Moosrit. We rijden door de velden, door kleine gehuchten en natuurlijk door de bossen.
We rijden wegen van groot tot klein. Zelfs een paar kilometer “Spurbahn”. Weet je niet wat dat is? Gewoon meerijden en je komt er vanzelf achter.
Tijdens het uitzetten van de rit werd grootschalig maïs van de velden gereden. Met een modderbad op de wegen tot gevolg. De maïs zal net als de modder ongetwijfeld weg zijn op zondag 5 november. Of dat ook voor bladeren geldt? Daarom op voorhand al het advies om deze Moosrit voorzichtig te rijden.
Flitsend bochtenwerk dus maar liever even bewaren voor het voorjaar.

Dondervierdaagse 2017

D4D Oost 2017

D4D West 2017

D4D Zuid 2017