Archief

De leden van de Twentse Motor Club maken en rijden prachtige routes. Hieronder vind je een kleine greep uit ons archief van 2 jaar geleden. Je kunt een route kosteloos downloaden door op de routenaam te klikken. Denk er wel aan dat er wijzigingen en/of opbrekingen aan wegen kunnen zijn en dat je daardoor van de route moet afwijken. De TMC is hiervoor niet aansprakelijk!

Lenterit 2018

We vertrekken zondag 8 april van 9.30 uur tot 12.00 uur bij Party & Catering restaurant Evers aan de Hengelosestraat 49 in Haaksbergen.
Van daar gaat het via Beckum, richting Oele. Vervolgens gaat het over landelijke wegen via onder anderen Gelselaar, Beltrum en van daar over heerlijke binnendoor weggetjes door de Achterhoek naar Aalten, waar we de Duitse grens passeren (Groene kaart en paspoort of ID meenemen). Hierna bereiken we spoedig de pauzeplaats voor een bak koffie en een versterking voor de inwendige mens.
Nadat we weer een beetje op krachten zijn gekomen, beginnen we aan deel 2 van de route. Het advies voor rijders met een kleine tankinhoud, ongeveer 300 meter na de pauze is een tankstation, daar even de tank aftoppen. Hierna gaat het afwisselend over kleine boeren weggetjes en mooie doorgaande wegen door glooiend landschap helemaal door Duitsland richting “De Buren” in Boekelo, waar we nog even kunnen napraten over de eerste KNMV rit van dit motorseizoen.

Herfstrit 2018

Deze hebben we dit jaar weer samen met de Hamac uit Harfsen georganiseerd. De Twentsemotorclub heeft de rit vanaf ‘De Buren’ in Boekelo tot aan Harfsen uitgezet en de Hamac heeft de rit van Harfsen tot aan Boekelo voor haar rekening genomen.
Vanuit Boekelo gaan we eerst ‘onderlangs’ richting het zuiden, langs Zwillbrock, stukje door Gelderland om vervolgens via mooie bossen en boerenlandschappen uit te komen in Harfsen. Onderweg is er genoeg gelegenheid voor een kopje koffie met iets lekkers erbij. Ook is er onderweg wel gelegenheid om te tanken, maar met een volle tank vertrekken is het beste. Bij de Hamac is er de gelegenheid om in het Dorpshuus Hoeflo tegen betaling een klein hapje te eten, bijv. een balletje gehakt.
Daarna vervolgen we de rit weer, deze gaat ‘bovenlangs’ en komen we in de buurt van Holten, Enter, Borne, Bornebroek om via Deurningen en Enschede weer in Boekelo uit te komen.

Moosrit 2018

Traditiegetrouw gaan we naar “Het Oosten” dus papieren meenemen. Ik heb getracht een mooie toeristisch route uit te zetten, op sommige stukken gaat dat wel heel toeristisch en af en toe wel heel dicht langs de boeren erven, dus voorzichtigheid geboden, denk om spelende kinderen en eventueel loslopende honden/vee. Laten wij ons als gast gedragen en zeker op die plekken ons rijgedrag aanpassen zodat wij eventueel volgend jaar weer in die regio’s mogen komen.
Voor de pauzeplaats komen we in Mettingen, een gemeente in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen in het KreisSteinfurt. Het staat bekend als de stamplaats van de familie Brenninkmeijer (van C&A) en als een van de belangrijke plaatsen voor de Westfaalse textielhandel op Nederland. De Brenninckhof, de oude boerderij van de Brenninkmeijers, bestaat nog.
Het tweede deel van de rit brengt ons toeristisch weer terug op het punt waar we vanochtend waren vertrokken.

Dondervierdaagse 2018

D4D Oost 2018

D4D West 2018

D4D Zuid 2018