Archief

De leden van de Twentse Motor Club maken en rijden prachtige routes. Hieronder vind je een kleine greep uit ons archief van vorig jaar. Je kunt een route kosteloos downloaden door op de routenaam te klikken.

Lenterit 2015

Onze openingsrit 2015 gaat dit jaar eerst richting noord, via een niet alledaagse weg naar Bornebroek. Dan kronkelen we tussen Enter en Almelo door, langs Wierden naar Daarle, hier gaan we dan eindelijk naar het westen want in deze richting moest onze Lenterit worden uitgezet.Via een noordelijk stukje Sallandse Heuvelrug koersen we naar Den Nul om ergens de veerpont te vinden om naar de Veluwe te gaan. Uiteindelijk komen we in Oene voor de tussenstop, hier is koffie met eenvoudige of uitgebreide lunch verkrijgbaar. In Oene zit ook de meest bekende wildpoelier van Nederland, al het grofwild van de Veluwe vindt zijn weg naar de consument via deze firma ter Weele.

Intussen hebben we deel 2 van de route geladen en verkennen de Veluwe verder via De Vecht en Voorst naar Zutphen. Van hieruit gaat het naar Bronckhorst (niet te verwarren met Bronkhorst) door het bekende Gelderse, richting Twente naar onze thuishaven “De Buren” in Boekelo.

We hebben geprobeerd zo min mogelijk drempels op te nemen en waar dat niet gelukt is hebben we ze alvast een beetje platgereden, wij wensen jullie een fijne rit en hopen jullie weer te begroeten op een van onze komende evenementen.

Zomerrit 2015

Voor de thuisblijvers hebben we dit jaar een mooie zomerrit uitgezet. Met een lengte van 165 km voor iedereen goed te doen. Dit jaar gaan we richting het westen. We starten bij De Buren om daarna via Diepenheim richting Laren te rijden. Mooie achterafstraatjes afgewisseld met een stukje doorgaande weg. Na ongeveer 1,5 uur komen we aan in het centrum van Vorden, bij het eerste rustpunt. Na de pauze gaat de rit verder richting Baak en steken we de IJssel over, via Oeken en de uiterwaarden van de IJssel gaan we richting Deventer, om daarna via Epse en Harfsen na weer 1,5 uur rijden bij het tweede rustpunt in Laren te komen. Na de pauze gaat het veder richting Lochem en Gelselaar en zijn we na ongeveer 45 minuten weer “thuis” bij De Buren.Tijdens het uitzetten scheen het zonnetje en heeft de rit bij ons absoluut gezorgd voor een echt vakantiegevoel.

Herfstrit 2015

De herfstrit gaat na vertrek uit Boekelo richting Duidsland om dan naar beneden af te zakken. We blijven westelijk van Oeding en gaan verder naar het zuiden via voornamelijk binnendoorwegen.
Uiteindelijk blijven we net aan deze kant van de Rijn om in het centrum van Rees pauze te houden. We hebben geen vast adres maar hier zijn enkele mogelijkheden om wat te nuttigen naar ieders keuze. Na de rustpauze gaan we de Rijn over om langs Wunderland Kalkar naar Emmerich te gaan, nadat we De Rijn weer zijn over gestoken.
Via Ulft, Varsseveld en Ziewent gaat het richting Eibergen waarna we de weg vervolgen via Rekken en Beckum naar het Eindpunt De Buren in Boekelo.
De lengte van de route is ongeveer 200 km en er zijn onderweg genoeg mogelijkheden om te tanken.

Moosrit 2015

Motor poetsen en opbergen in de winterstalling? Niet doen. Je bent veel te vroeg. Hou je fiets nog even in de vaart tot zondag  1 november 2015. De Moosrit komt er immers weer aan. En wil je de stamppot echt verdienen moet je die dag natuurlijk wel effetjes 200 km toeren. Dit jaar rijden we naar het oosten. Door een heuse woestijn en een echt moeras. Maar we beginnen de rit richting Noord Twente. Met een omtrekkende beweging rond Enschede. En dan via Glane, De Lutte, Beuningen naar Lattrop. Dan de grens over naar Lage. Dan strak richting Rusland. Een klein stukje althans… Als je met de auto naar het oosten rijdt kun je de Duitse grensstreek niet bepaald spannend noemen. Maar met behulp van wat landkaarten en Waypoints Motorkaart Midden Europa blijken er nog voldoende leuke weggetjes te liggen tussen Lage en ons pauzepunt in Elbergen. Toegegeven, hoge bergen en diepe dalen zul je niet tegenkomen maar bochtige en dus leuke weggetjes wel degelijk. En die woestijn, en dat moeras. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze vanaf de motor niet heb gezien. Maar nu ik dit stukje tik met Google Maps ernaast zie ik dat we zomaar door de Engdener Wüste en door het Heseper Moor brommen. Kun je je collega’s bij de koffie-automaat met droge ogen vertellen dat je je all-road af en toe daadwerkelijk de woestijn instuurt. Na de pauze rijden we een stukje langs de Ems naar het zuiden voordat we weer binnendoor richting Boekelo toeren.

Dondervierdaagse 2015

D4D Zuid 2015

D4D West 2015

D4D Oost 2015