Archief

De leden van de Twentse Motor Club maken en rijden prachtige routes. Hieronder vind je een kleine greep uit ons archief van 3 jaar geleden. Je kunt een route kosteloos downloaden door op de routenaam te klikken. Denk er wel aan dat er wijzigingen en/of op-brekingen aan wegen kunnen zijn en dat je daardoor van de route moet afwijken. De TMC is hiervoor niet aansprakelijk!

Lenterit 2019


We rijden dit jaar westwaarts en gaan via Rietmolen, Markelo, Goor Rijssen en Holten langs de Sallandse Heuvelrug. (Inderdaad er langs en nu eens niet er over).
Tussen Rijssen en Holten zie je nog een kraampje staan met boeken, eieren en nog wel meer. Het sigarenkistje voor het geld staat er ook.
Over vertrouwen in de medemens gesproken.
In Raalte zien we nog net een glimp van Kasteel “Het Nijenhuis”
Verder gaan we via Marienheem en Luttenberg (we rijden een klein stukje over het oude circuit van de “Raalte races”) en dan toch een stukeje over de “Sallandse Heuvelrug” (het blijft mooi rijden daar) naar Marle.
Dat zijn een paar stukken waar we bij mijn weten nog niet vaak (nooit?) zijn geweest.
Dat geldt zeker voor het pauze-restaurant. Dat is n.l. het Pannekoekenhuus Marle. Zoals je het schrijft, praat de uitbater ook. Het hanteert voor ons de kleine kaart.
Hij heeft in zijn pand ook nog een Blikmuseum samengesteld dat we ook kunnen zien.
(Misschien voor de dames interessant?)
Na de lunch gaan we verder via Daarle, Vroomshoop, Sibculo en Vasse naar Brecklenkamp en zakken dan via Denekamp, De Lutte en Losser langzaam aan weer af naar onze vaste plek De Buren.
Er is voldoende gelegenheid om onderweg even de benen te strekken maar tankstations zijn schaars. Vertrek daarom met een volle tank.

Zomertoer 2019

Start punt bij Peter Kok Autobedrijf, Handelsstraat 15 7446 GW te Haaksbergen.
Deze toer gaat via de Achterhoek naar het zuiden en via Rees over de Rijnbrug richting middeleeuwse stadje Xanten.
De grootste attractie van Xanten is het Archeologisch Park Xanten met de ruïnes van een Romeinse stad.
Zorg wel voor een volle tank.
De route passeert wel deze plaats! En gaat rechtstreeks naar het Cafe Restaurant Rheinfhare.
Waar men kan genieten van een mooi uitzicht aan de Rijn.
En eventueel een drankje en hapje kan nuttigen. Deel 1 98 Km
vervolgens gaan wij dan richting Wesel, heer steken wij de Rijn over richting Haminkeln, en bij Dinxperlo passeren wij weer de grens. En zijn dan weer in Nederland, van daaruit richting Aalten Winterswijk – Door het plaatsje Meddo bv Spiekerman waar men eventueel ook even kan rusten – Haaksbergen-Boekelo eind punt Restaurant De Buren te Boekelo.
Deel twee : 117 km veel plezier.

Herfstrit 2019

De rit van zo een 237 kilometer brengt ons naar het oosten. Een mooi traject waar zeker ook het nodige stuurwerk aan bod komt.
De route gaat veel door landelijk gebied, en soms zeer kort langs boerderijen. De maïs stond op veel plekken nog volop op het land. Dat bracht 2 punten met zich mee. Als eerste het uitzicht op de kruisingen is dan vele malen minder dus opletten geblazen. Maar als 2e het wegdek dat was nu overal nog mooi schoon, en dat ziet er ook wel eens anders uit tijdens de maïsoogst. Ik weet voor de dag van de rit niet hoever ze zijn met de oogst, maar het kan maar zo zijn dat er stukken wegdek behoorlijk onder de kleiresten zullen zitten. Als we daarbij ook rekening houden met het gegeven dat de bladeren weer van de bomen zullen vallen dan hebben we de “herfst”rit weer compleet. Dus voorzichtigheid geboden.
Voor een natje en een droogje zijn er altijd voldoende rustpunten onderweg. Gewoon zelf even kijken. En ook voor het tanken zijn er de nodige mogelijkheden.
Voor de tussenstop op 113 kilometer in de route. Ben ik in Natuara Gart terecht gekomen.
Een mooi park met veel waterpartijen, leden die dat willen, kunnen hier voor € 12,50 (eigen rekening) een lunchbuffet gebruiken.
Minpunt is wel dat het een park is waar € 3,00 entree gevraagd wordt.
Pluspunt daarin is dat het een geweldig mooi park is waar heel veel te zien is op het gebied van waterhuishouding/waterbeheer, veel vijverpartijen, voor verdere oriëntatie verwijs ik u naar www.naturagart.de
Blijft dat je een locatie moet hebben waar men zoveel motorrijders in korte tijd kan ontvangen en ook (snel) moet kunnen bedienen.

Moosrit 2019

We rijden, bijna traditioneel, naar Duitsland. Dat doen we echter via een omweg. We rijden eerst via de Achterhoek naar het zuiden. En ergens in de buurt van IJzerlo (wie kent het niet? In de buurt van Aalten dus) steken we de grens over. Let even op, want daar staat een zeer goed werkende flitser zoals ik heb mogen ervaren. We rijden door en eindigen het eerste deel van de route in het dorp Heiden. Bij een landhotel aldaar is er een klein buffet waar we de lunch kunnen nuttigen. Voor de grote honger rijdt je natuurlijk eerst het tweede deel van de route. Dat voert via fraaie wegen over het Duitse platteland. We vermijden grotendeels steden en dorpen en komen in de buurt van Rekken (ook niet bekend? Bij Haaksbergen..) weer terug in Twente. En dan is het nog een klein maar mooi stukje terug naar Boekelo.

Dondervierdaagse 2019

D4D Oost 2019

D4D West 2019

D4D Zuid 2019

D4D Noord 2019

Clubavondritjes 2019

Clubavondritje april

Clubavondritje juli

Clubavondritje September

Meirit

OV-motordag rit

WWA-rit

Vrienden van Evenementen
'
Kerstborrel en Kerststuk maken 14 december Meer informatie Inschrijven
'
Nieuwjaarsreceptie 7 januari 2024. Allen voor TMC-leden Meer informatie Inschrijven
Website Design Company in BangladeshHigh Risk Solutions Merchant Account Services