Archief

De leden van de Twentse Motor Club maken en rijden prachtige routes. Hieronder vind je een kleine greep uit ons archief van 2 jaar geleden. Je kunt een route kosteloos downloaden door op de routenaam te klikken.

Lenterit 2016

Onze openingsrit 2016 gaat dit jaar eerst richting noord, via een niet alledaagse weg naar Bornebroek. Dan kronkelen we tussen Enter en Almelo door, langs Wierden naar Daarle, hier gaan we dan eindelijk naar het westen want in deze richting moest onze Lenterit worden uitgezet.Via een noordelijk stukje Sallandse Heuvelrug koersen we naar Den Nul om ergens de veerpont te vinden om naar de Veluwe te gaan. Uiteindelijk komen we in Oene voor de tussenstop, hier is koffie met eenvoudige of uitgebreide lunch verkrijgbaar. In Oene zit ook de meest bekende wildpoelier van Nederland, al het grofwild van de Veluwe vindt zijn weg naar de consument via deze firma ter Weele.

Intussen hebben we deel 2 van de route geladen en verkennen de Veluwe verder via De Vecht en Voorst naar Zutphen. Van hieruit gaat het naar Bronckhorst (niet te verwarren met Bronkhorst) door het bekende Gelderse, richting Twente naar onze thuishaven “De Buren” in Boekelo.

We hebben geprobeerd zo min mogelijk drempels op te nemen en waar dat niet gelukt is hebben we ze alvast een beetje platgereden, wij wensen jullie een fijne rit en hopen jullie weer te begroeten op een van onze komende evenementen.

Zomerrit 2016

Vrijwel direct na de start gaan we via Buurse, Duitsland in. (na ongeveer 10 km is er de mogelijkheid om je tank voordelig te vullen met Duitse benzine). We zoeken de mooie achterafstraatjes op, tussen de weilanden en korenvelden door, afgewisseld met een stukje doorgaande weg.
Na ongeveer 1,5 uur rijden komen we aan in het centrum van Billerbeck. Met verschillende terrassen rond de kerk ideaal om zelf even bij te tanken en eventueel ook een hapje te eten.
Na de pauze gaat de rit verder richting Nottuln. Vanaf hier wordt het ook wat heuvelachtig, voor het echte vakantiegevoel zullen we maar zeggen. De minder ervaren rijders hoeven zich geen zorgen te maken, de rit is voor iedereen goed te doen. Af en toe een stukje Bundesstrasse, maar in de meeste gevallen dwalen we tussen de velden en lijkt de bewoonde wereld ver bij ons vandaan. Via Hohenholte en Metelen gaan we weer noordwaarts richting huis. Na de Dreiländer See nemen we afscheid van Duitsland en steken we “stiekem” de groene grens over, om daarna in Losser bij “de oude Apotheek” te eindigen.

Herfstrit 2016

Boekelo, Zwiep, Keijenborg, Loerbeek, Azewijn, Sinderen, Corle, Kotten, Henxel, Zwillbrock en Wennewick. Zomaar wat plaatsjes langs de route van de herfstrit. De gemotoriseerde fijnproever weet waar we het over hebben. Dat geldt ook voor de geografisch goed onderlegde motoristen.

We doen een rondje Achterhoek van ongeveer 200 km. Een mix van iets grotere en kleinere wegen. Maar in beide gevallen wel hele mooie wegen. Er zitten een paar kilometer betonklinkers tussen maar de echte, gladde klinkerwegen worden vermeden.

Tussentijds doen we voldoende kleine dorpjes aan waar je kunt aanleggen voor een koffiestop en precies halverwege leggen we even aan voor de lunch. Daarna koersen we weer terug naar het Noorden. Waarbij we ook nog een klein snufje Duitsland meenemen.

Moosrit 2016

We gaan bij de Knalhutte de grens over en gaan dan al snel de kleinere straatjes op. Het lijkt soms of je bij de boeren de keuken in rijdt maar het zijn echt allemaal doorgaande wegen. Op een gegeven moment zul je misschien wat twijfelen omdat je het bekende witte ronde bord met een rode rand ziet staan. Je moet daar gewoon inrijden want als je heel goed kijkt zie je dat hier heeft gestaan: 1.5 t . Die tekst is door de zon echter compleet verbleekt en dat soort borden zie je vandaag nog wel een paar keer. We gaan dwars door het dorp (of is het toch een stad) Wettringen en daarna rustig verder naar het lunch-adres. We zien dat er een paar grote lussen in de route zitten; dat komt omdat de Ems en het Dordtmund-Emskanal ons in de weg zitten (nou ja, in de weg ook weer niet) en de bruggen zijn kennelijk erg duur want die zijn spaarzaam aangebracht. Het lunch-adres ligt net in het Münsterland, maar daarna duiken we al snel het Emsland in. Dit is een mooi ruim gebied met mooie wegen om te rijden. We zien er grote bossen met vooral veel naaldhout, erg grote oppervlakken landbouwgrond en natuurlijk de enorme boerderijen, vaak met die lage muurtjes er omheen. We gaan ook hier weer veel over de rustige wegen maar om niet van de mensheid te vervreemden gaan we soms ook dwars door een bebouwde kom. Er zit zelfs een gratis training zelfbeheersing in, want er zijn stukjes bij waar je maar 30 mag. Kortom een nuttige en leerzame dag.

Dondervierdaagse 2016

D4D Oost 2016

D4D West 2016

D4D Zuid 2016